Pline de lumină, fără bariere arhitecturale, aproape de natura înconjurătoare și în același timp confortabile, calde și sigure – aceasta este viziunea multor investitori asupra propriilor case, viziune ce coincide cu schimbările remarcate în domeniul profilelor și designului tâmplăriei PVC propuse de arhitecți.

Una dintre acele soluții care satisfac așteptările arhitecților și clienților care doresc să își deschidă ușile către natură este ușa de balcon glisantă cu ridicare, denumită colocvial ușă HST. Nenumăratele modificări și îmbunătățiri aduse în ultimul timp sistemului au făcut ca aceasta să fie cea mai modernă soluție tehnică ce asigură libertatea de proiectare și crearea unei căi de comunicare între interiorul locuinței și mediul exterior din apropiere. Acest produs câștigă în popularitate de o lungă perioadă de timp, după cum reiese nu numai din creșterea numărului investitorilor interesați, ci și din vânzarea crescută a acestor sisteme.

Din păcate mulți producători se tem încă de fabricarea acestui tip de construcție, motivând prețul ridicat și riscul de a suporta costurile asociate cu „știința producției”. De aici și modificările în proiectarea de profile pentru ușile HST ţintesc spre a îmbunătăți proprietățile termice / de etanșeitate, precum și a facilita procesul de fabricație. Noile soluții constructive și elementele suplimentare utilizate au crescut în mod semnificativ standardul procesului de producție a ușilor HST, iar siliconarea manuală a fost redusă la minim. De asemenea, au facilitat montarea placajelor de aluminiu aluskin, prin eliminarea elementelor de montare intermediare.